Az Aftercup Health a Compassban megjelenő cikkek végén pontozza a debreceni, nyíregyházi és budapesti kávézók egészségügyi körülményeit (2022 augusztustól). Az Aftercup a kávé fizikai és szubjektív erősségét, az üzlet higiéniai állapotát és a mentális jólétet pontozza egy 1-től 100-ig terjedő skálán. A skálát 10-es léptékenként grafikusan is ábrázoljuk az alább látható minta szerint. Az ábrázolás a kerekítés szabályainak megfelelően történik (5 alatt le, 5-nél vagy afelett fel).
Fizikai erősség
A fizikai erősség egy objektív szám, amelyet a felszolgált kávétól elvileg várni lehet. Minél nagyobb az érték, a kávé annál erősebb.
Szubjektív erősség
A szubjektív erősség a kávé általunk tapasztalt erőssége, mely sok esetben eltérhet az előző mérőszámtól.
Higiéniai mutató
A higiéniai mutató a kávézó egészének a tisztaságát, higiéniáját jellemzi. Több tényező is hatással van az érték változására:
- A kávézó alapvető tisztasága
- Asztalok minősége
- Evőeszközök
- Mosdó tisztasága
- Az ételek és italok felszolgálási módja
- Az ételekkel és italokkal kapcsolatos esetleges problémák
- Egyéb tényezők
Ha a higiéniai mutató alacsonyabb, mint 70, az üzlet látogatását nem ajánljuk.
Mentális jólét
A mentális jólét a kávézó légkörét jellemzi, azaz azt, hogy a vendégek mennyire érezhetik jól magukat. Ezt több tényező befolyásolja:
- Az üzlet alapvető jellege és elhelyezkedése
- A felszolgálás minősége
- Előzékenység, vendégcentrikusság
- Fizikai kényelem
- Zsúfoltság
- Környékbeli zajok és más zavaró tényezők jelenléte vagy hiánya
- Hőmérséklet
- Várakozási idő
- Kényelmi funkciók jelenléte vagy hiánya
- Egyéb tényezők
További információ
A Health mérőszámok az alábbi minta szerint jelennek meg 2022 augusztusa után.
Az Aftercupnál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legjobban körülírjuk egy adott üzlet jellegét, melyben nagy segítséget nyújt az Aftercup Health.