Aftercup Health mérőszámok

Az Aftercup Health a Compassban megjelenő cikkek végén pontozza a debreceni, nyíregyházi és budapesti kávézók egészségügyi körülményeit (2022 augusztustól). Az Aftercup a kávé fizikai és szubjektív erősségét, az üzlet higiéniai állapotát és a mentális jólétet pontozza egy 1-től 100-ig terjedő skálán. A skálát 10-es léptékenként grafikusan is ábrázoljuk az alább látható minta szerint. Az ábrázolás a kerekítés szabályainak megfelelően történik (5 alatt le, 5-nél vagy afelett fel).

Fizikai erősség

A fizikai erősség egy objektív szám, amelyet a felszolgált kávétól elvileg várni lehet. Minél nagyobb az érték, a kávé annál erősebb.

Szubjektív erősség

A szubjektív erősség a kávé általunk tapasztalt erőssége, mely sok esetben eltérhet az előző mérőszámtól.

Higiéniai mutató

A higiéniai mutató a kávézó egészének a tisztaságát, higiéniáját jellemzi. Több tényező is hatással van az érték változására:

  • A kávézó alapvető tisztasága
  • Asztalok minősége
  • Evőeszközök
  • Mosdó tisztasága
  • Az ételek és italok felszolgálási módja
  • Az ételekkel és italokkal kapcsolatos esetleges problémák
  • Egyéb tényezők

Ha a higiéniai mutató alacsonyabb, mint 70, az üzlet látogatását nem ajánljuk.

Mentális jólét

A mentális jólét a kávézó légkörét jellemzi, azaz azt, hogy a vendégek mennyire érezhetik jól magukat. Ezt több tényező befolyásolja:

  • Az üzlet alapvető jellege és elhelyezkedése
  • A felszolgálás minősége
  • Előzékenység, vendégcentrikusság
  • Fizikai kényelem
  • Zsúfoltság
  • Környékbeli zajok és más zavaró tényezők jelenléte vagy hiánya
  • Hőmérséklet
  • Várakozási idő
  • Kényelmi funkciók jelenléte vagy hiánya
  • Egyéb tényezők

További információ

A Health mérőszámok az alábbi minta szerint jelennek meg 2022 augusztusa után.

Az Aftercupnál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legjobban körülírjuk egy adott üzlet jellegét, melyben nagy segítséget nyújt az Aftercup Health.